Momentul potrivit pentru a prepara zacusca de vinete proaspata este vara.Cea mai delicioasa zacusca de vinete preparata este ACASA!
Te-ai saturat de zacusca din comert ,fara gust si cu legumele nefierte ?Uite o reteta perfecta si simpla pentru o zacusca delicioasa de vara:
Ingrediente:
-3 gogosari
-3 ardei grasi
-1 ceapa
-2 vinete mari
-450 g rosii
-ulei de masline
-2 foi de dafin
-piper boabe
-sare
Modul de preparare:
Vinetele ,ardeii si gogosarii se coc apoi se curata de coaja si se lasa la scurs.Ceapa se toaca marunt si se caleste la foc mic ,in ulei.Adaugam morcovii rasi cand aceasta devine translucida si se lasa la innabusit timp de aproximativ 10 minute.Vinetele,gogosarii,ardeii si rosiile se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele in cratita emailata si se lasa sa fiarba mocnit ,amestecand din cand in cand.Dupa gust se pune sare si piper.
Zacusca de vinete se serveste rece ,de preferat cu paine de casa sau paine prajita.