Catina este un arbust foarte ramificat si spinos care creste in Romania incepand din nisipurile si pietrisurile litorale pana in regiunile muntoase.Cătina mai este numita si ginsengul romanesc ,aceasta contine cea mai mare cantitate de vitamina C, de zece ori mai mult decat citricele .
Cătina este un bun remediu impotriva gripei dar si bolilor de piele, stres, anemie, hepatita si este un bun intaritor pentru inima.
Fructele de catina pot fi consumate in starea lor naturala sau le puteti prepara cu miere sau direct diluate cu apa.
Motive sa consumi Cătina !
Contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele .In Romania se gaseste catina alba si rosie, ambele avand efecte antioxidante pentru organism. Nu doar fructul, ci si mugurii, frunzele si scoarta se pot folosi de la catina. Catina poate tine loc de medicamente si hraneste trupul cu vitalitate si sanatate.
Pentru UZ INTERN
Cătina este un bun antiinflamator, cicatrizant,anticancerigen si antibiotic. Este un bun dusman impotriva afectiunilor ficatului,splinei si rinichilor.
Pentru UZ EXTERN
Catina poate fi folosita si sub forma de ulei pentru afectiuni oftalmologice(miopie,hipermetropie,cataracta),urticarie,alergii ,eczeme,acnee,hemoroizi si arsuri solare.Poate fi folosita si in anumite afectiuni ginecologice.
Uleiul de catina tine sub control nivelul colesterolului.