Sucul din sfecla rosie, morcov si mar era folosit drept tratament pentru cancerul de plămâni şi multe alte boli, în medicină chinezeasca, cu ceva timp în urmă, acum bautura aceasta este extrem de populara datorită beneficiilor sale.
Merele sunt fructe grozave, nu necesită protecţie speciala, reprezinta gustarea ideala. Cat de des aţi auzit că un mar consumat pe zi ţine doctorul la distanţa ?
Merele conţin vitamine şi minerale A, B1, B2, B6, C, E, niacina, zinc, cupru, potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu şi acid folic.
Morcovii, dulci şi suculenti au o varietate mare de vitamine: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, acid folic, niacina şi acid pantotenic. Au şi minerale: potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi seleniu. Dar cel mai important este beta-carotenul.
Beta carotenul este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali, ajută la protejarea organismului de radicalii liberi dăunători.
Sfecla rosie are vitaminele A, C, un întreg complex de vitamine B, potasiu, fier, magneziu şi cupru. Şi agenţi anti-îmbătrânire!
Mod de preparare :
Pentru preparare, avem nevoie de sfeclă roşie, morcovi şi mere. În funcţie de cantitatea dorită, adăugaţi fructe. Trebuie doar să speli fructele şi legumele ,pentru că sucul să aibă efectul dorit şi să le pui în storcătorul de fructe. Ingredientele sunt foarte dulci, este indicat să nu adaugi zahăr. Sucul se bea pe stomacul gol, imediat după ce a fost preparat, deoarece nu este recomandat să fie păstrat la frigider.